Friday, April 29, 2011

nasihat untuk 'ct'



ct : abah2..ct makin lame makin besar..tak lame nanti da boleh kawen kan..hehe...emm nanti abah carikan jodoh untuk ct boleh?

abah : laa..da cari kan pon...

ct : haaa???errrr (sambil konpius)

*******

ct : emmm ensem tak bah orangnye?umor die berape?keje ape?orang mane?baik tak?die isap rokok tak bah?ade kerete?ade rumah?

abah : ish banyaknye soalan....satu2 la...gelojoh!

ct : heee sory2..bukan gelojoh la bah...exited cikit je...cepat la bah bagi tau....

abah : jangan la exited sangat...abah nak ct belajar rajin2 dulu...kalau dah jodoh tak ke mane...kan?

ct : hehe a'ah2 (angguk2 kan kepale laju2)

abah : jangan risau ok..abah cube buat yang terbaik untuk anak2 abah.. (sambil gosok kepale ct)

ct : mekasih abah..heheeee

*******

ct : mesti best kan kalau bercinte lepas kawen..kan bah kan??

abah : e'eh..pandai2 jek budak ni..mane tau ni?

ct : ala ct bace dalam novel la...best je kalau macam tu...

abah : laa name pon novel..tak semue betol...

ct : errrr ea?hehe tapi ct rase memang best la bah...iye.....

abah : haha pandai2 jela anak abah ni..iye..ade betolnye...tapi kalau nak ape yang ct nak rase tu, ct kene mintak dengan sape?

ct : dengan Allah.......

abah : pandai... (senyum)

ct : tapi bah,kalau tak dapat macam mane??

abah : kalau tak dapat kat dunia, insyaAllah Allah bagi kat akhirat...

ct : (muke konpius sambil garu2 kepale)

abah : Allah Maha Adil...ct kena yakin tu...segale ape yang kite tak dapat namenye ujian untuk kite..Allah uji kite sebab Die sayang kat kite..Die tau kite kuat..

ct : (angguk2 sambil senyum)

abah : jangan lupe, Allah akan ingat kite bile kite ingat kat Die..nak buat ape2 pon kena ingat kat Die..paham?

ct : paham3...mekasih abah.. ^ ^,


: : post pasal bakal 'Adam' lagi ^ ^'' : :   

 

Thursday, April 14, 2011

huda2....

beliau tak de keje
hasil nye menge'post' pic dulu2 di wall pesbuk saye pade pagi2 bute
antarenye this pic

memang macam zaman dulu2 :) .kite jangan gadoh ok...  

hawa ---> adam ^ ^

Adam...
Kalau kami tidak membalas salammu, kami dikatakan sombong,
Kalau kami diam apabila ditanya, dikata berlagak pula,
Kalau kami tidak senyum kepadamu, dipanggil poyo,
Kalau kami tidak membalas smsmu, dikatakan kerek.

Adam...
Perempuan bagaimanakah yang engkau mahu jadikan isteri?
Adakah seorang perempuan yang dengan senang hati memberi salam kepada semua lelaki?
Atau perempuan yang melunakkan suara apabila bersuara?
Serta perempuan yang murah senyum dan tawanya untuk semua?
Ataupun...
Perempuan yang sentiasa berkepit dengan telefonnya,
Tidak hirau sekeliling semata-mata meluangkan masa untuk bersms denganmu?
Begitukah calonmu wahai Adam?

Ketahui wahai Adam,
Sesungguhnya, perempuan itu manja,
Suka dibelai, Suka dikasih,
Namun, Adam...
Tahukah kamu apa erti batas pergaulan?
Janganlah sewenang-wenangnya engkau memanggil kami sombong, berlagak, poyo atau kerek.

Kerana...
Kami begitu untuk menjaga aib kamu,
Membantu kamu menghindari diri dari belengu dosa,
Menjauh dari kehinaan,
Kerana kami merupakan fitnah dunia,
Fitnah bagi kamu.

Adam...
Kami ini insan yang lemah,
Janganlah kau cemar iman kami,
Janganlah kau rosakkan mujahadah kami,
Janganlah kau kotori kasih dan cinta kami pada Ilahi,
Kerana kami sedang berperang melawan nafsu,
Sedaya upaya menahan diri daripada godaanmu.

Adam...
Andai kau kasih dan sayang pada kami,
Andai kau mahu membela nasib kami,
Andai kau mahu perempuan solehah menjadi suri dalam taman hati,
Ibu kepada bakal pejuang agama,
Doalah buat kami,
Doalah jua buat dirimu,
Agar ada redha Allah dalam setiap amalanmu dan kami...
Kerana Adam adalah pembela kami

*sumber: iluvislam.com 

: : still waiting 4 u 'adam' ^ ^''v : :
adam af2.ok.bukan adam ni.

Wednesday, April 13, 2011

mereka bez!!

kami geng futsal group 3, di bawah asuhan Cik Lan.
asuhan ke didikan??mane2 la~

thx God, kami menang :)
no2 n no3, hee ok la 2...bukan senang tau nak lawan group lain yg pro gile ok~

even jumpe mereka seminggu sekali, tapi  mereka sangat sporting..
kekadang rase macam da lame je kenal diorang.hehe ceeeehhh!


berbekal kan rm19, kami dibenarkan melantak seberape banyak makanan yang boleh.
waaa sape tak mau makan steamboat....
siyes makan sampai nak termuntah!haha terok!! 
ini antare hasil picture yang berjaya di snap semalam ^^
pic masti kene ade ok :)  
 
gonna miz them!

before makanan penoh atas meja~

amek kau!ni bru 1 meja..nuramalia hasnan patotnye.beliau kapten kami :)

ja,syakir,faiz.mereka power ^ ^

full pakej :)

nia,yaya,liyana n yana.striker kami ;)

pak cik husnul yang senget~

geng ekonomi yang masok futsal dengan suke rela :)

^ ^ 

koko da abes sem ni..
after this kena cari alternatif lain untuk keluarkan peloh.haha


: : uuwaaa gonna miz to chase the ball!! : :

Saturday, April 9, 2011

i'm not stupid.

suke lagu ni dari cite boys over flower  :)
but title lagu ni sebenarnye 'because i'm stupid' :'
haha klako bile 1st time bace lirik lagu ni then ternangis.
ulang sekali lagi, ternangis  ok~
so memang betol la tajok lagu ni ^ ^''

sesaje nak share ~


video



suke gile lagu ni plus music die sangat bez pada aku,
teeetttt terjiwang ^ ^


: : sory for the sexy and kissing scene : :

Friday, April 8, 2011

kawan.

aku ramai kawan.
diorang sume bez2 tau....haha tetibe kepoyoan melande~
eh tapi betol la...


tapi nak cari sahabat susah kan..kalau ade pon 2 3 orang je..
memang susah nak cari,tapi siyes memang wujud..pade aku kalau nak tau kawan kite boleh jadi sahabat kite makan mase 5 tahun and above.pade aku la~


ade orang cakap ape erti kawan or sahabat or pape jela, is that kite kawan mase kat sekolah je ke?
kawan time suke je ke?bla bla bla bla 
aku senyum je dengor orang cakap macam tu :)
pada aku,tak tau la pade korang~ seseorang tu adelah kawan bile die mendoakan kawan nye tak kesah pade bile2 mase dalam hidop die.doa je...cukop.

then aku jumpe words bawah ni dalam 1 artikel.cehh!main artikel bagai~  ;

Pesanan ..
1. Bersahabatlah saudara kerana mengharap keredhaan Allah, kerana Nikmat Ukhuwwah kerana Allah amat berharga.
2. Ingatilah sahabat anda ketika mana anda sedang berdoa dan bermunajat kepada Allah Azzawajjala.
3. Kawan boleh dicari tetapi sahabat sukar dicari .
4. Bersyukurlah jika anda mempunyai sahabat yang sentiasa berdoa kepada anda.
dipetik dari para ulamak.
*see word 'berdoa' warne hijau tu??so,betul la ape yang aku pikir selame ni :)

*******
lagi2 masing2 makin sibok urus kan hidop masing2,


"ala kalau sibok tak kan nak antar mesej pon susah?chat kat pesbuk pon payah nak tegor?"


bende tu depens la pade orang tu..
tengok post2 and pic2 kawan2 kat pesbuk kire ok la tu..
atleast kite tau kawan kite masih hidup.ok maksod aku hidop dengan bahagie.hehe


yes je nak cakap hidop diorang bahagie~
name pon 'hidop'..sedih ade,bahagie pon mesti ade..

so ape kene mengene ngan post and pic kat pesbuk??
eeerrrkk. ^ ^''
eh suke ati aku lah~


ok,jangan sampai kawan makan kawan sudah. :)

meh layan lagu tersangat bez ni kejap..




*sendirian begini, tak mampu berdiri tinggi, tanpa mu di sisi wahai kawan~




: : politik tah makin pape.fitnah dulu tak setel, tambah 1 lagi fitnah.agaknye memang betol dunie nak   kiamat.alaaa belom kawen lagi....hahaha : :


Tuesday, April 5, 2011

pitiful for 'kaum hawa'

aku di invite oleh member aku untuk join group Persatuan Mahasiswa Islam (PMI) UPM, dalam pesbuk semalam.
aku pon jenguk2 la post2 dalam group 2,
sekali terjumpe video kat bawah ni.
terkebil-kebil mate aku tengok video ni..
korang kalau rajin take a moment to watch dis video ok...


 

lincah teros buang pic yang boleh di tengok oleh kaum laki sambil diorang angkat2 kening bile tengok pic tersebot.haha memandai je aku!

kekadang kite main pakai je ape yang selesa dipakai..... 

ok girl is wrong if dedahkan aurat.
tapi jarang gile salahkan lelaki yang tak reti jage mate,addicted gile tengok picture sampai macam tu sekali.(macam scene last dalam video tu)
juge jarang gile post yang bagi nasihat kat lelaki untuk jage akhlak diorang.
alasan nye ialah nafsu lelaki lebih cenderung kepade yang 'satu' tu,so that susah nak kawal.
dengar alasan tu teros je aku terpikir,haa???macamla perempuan takde....
haha name pon alasan~

kekadang words 'dont judge a book by its cover' adelah salah.
sebab pade aku care nak menilai orang is start from personaliti luaran someone.
even kalau kite nak beli buku pon kite akan tengok cover buku tu cantik/menarik or tak kan..
kalau dah muke sangat stranger, tak mutahil that person pon aneh jugak right..

ape2 pon video ni teach aku supaya lebih careful untuk letak gambar kat dalam pesbuk or blog.

*kepade kaum perempuan,jage aurat, jage akhlak.kesian kite kan ^ ^''
*to the men out there,jage mate,jage iman.trimas~

: : sesame mengingatkan ^ ^ : :