Monday, December 26, 2011

mekasih angah!

time petang ni angah p kota, aku message angah suruh beli kan coslow kfc tapi die cakap tak de duit.
erk redho jek.
sekali die balik bawak kek, wuhuu suke gile~
tak dapat coslow pon takpe x)
alhamdulillah lepas seminggu birthday baru dapat balik rumah..

kek coklat aiskrim dalamnye lapis dengan cheese kek nyummy!





dekat gile mama amek gambar -,-

HAHA jangan marah angah! pic ni yang buat akak kengkabot p rumah mama lepas angah send mms. ngeng~


kalau tahun lepas mama bagi minyak wangi, tahun ni mama bagi rm50.alhamdulillah..wihiiii~
hm cuti study week di rumah semestinye menjadi study WEAK.


: : wish to be a better ME in this 21th bithday amin.. :)  : :

Friday, December 9, 2011

smile.


you be gud to others.
but they treat you like a shit.i mean bad.
talking something you think you never do that.
seriously sorry malu la dapat jenis kawan macam tu.  tak sangka gile.
alhamdulillah tak ramai pon yang macam tu. secebis je pon.
so cool la kan :)

but think back.
even not a gud or bestfriend., they still your friend.
you may felt shock coz you never think this kind of stupid thing like a budak budak tadika will happen.
then you sad.
but don't you ever tryin to cry. its stupid.
menangis kerana ALLAH sebab buat silap sebagai hambaNYA bukan sebab kawan kau yang buat salah dengan kau tetibe kau nak nangis.

people do wrong thing, intentionally or unintentionally.
just forgive them.
always be nice to them.
believe ALLAH will pay you nicely.

bersangka baik atas setiap ujian ALLAH.
maybe you treat wrong person too nice then ALLAH test you so that you will beware after this.

buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali pon jangan banyak kali.aiceh! x)
anything happen always think positif.
just smile.sincerely.



: : mencuba untuk jangan pernah penat berbuat baik :) : :


Sunday, November 27, 2011

Salam Maal Hijrah 1433

dah lame cari video ni, 1st time tengok dulu berjurai air mate perempuan aku.



doubtless, mama abah selalu support hawe :') alhamdulillah..
make me strong inside.
i won't give up.
with a higher spirit for the new year of Islamic! :)


: : you raise me up, to more that i can be : :

Wednesday, November 23, 2011

kau terjatuh sudah


alamak terlebih sudah~













ceh title post~
title series ni 'you've fallen for me' 
saje nak post, cite ni best gile.
baju actress cantik cantik!
main actor bawak basikal je and pandai main gitar itu cool.
HAHA suke hati la kan~

tapi ade jugak mereka mereka yang anti gile cite cite korea kan.
dulik la kan.
kalau tak suke sudah, sibuk nak band bagai pehal kan.
kan kan kan.
maybe diorang rase jenis melayu macam diorang lagi hebat *kononnye~
padahal~
tak susah nak respect others la :)


: : tak kenal maka tak cinte.eh ade kene mengene ke~ : :



Friday, November 11, 2011

fully thinking + feeling your life

pernah fikir tak ape fungsi kau hidup sebagai kau kat dunia ni?
*terok kalau kau tak pernah terfikir.

pernah fikir tak ape nak jadi dengan hidup kau esok, luse, minggu depan, tahun depan,lepas kau habis study, lepas kau kawin, mase kau tua?
*aku selalu.

pernah fikir tak, selain mendoakan, ape jasa kite sebagai anak untuk mak ayah kita?
hantar kita belajar tinggi tinggi tapi sedih gila kalau kita hanya mampu bagi seratus duaratus je tiap bulan.
dapat tak kita bawak mak ayah tunaikan haji sama sama dengan diorang?
* insyaALLAH mama abah :)

pernah tak korang dapat kawan yang lebih ramai berfikiran negatif daripada positif?
pastu diorang tak support langsong life korang, korang rase down, payah nak maju, rase macam nak bukak n korek kepala otak diorang biar jangan fikir sempit sempit sangat.
jenis kawan macam ni bukan tak boleh berkawan ngan diorang, tapi elakkan rapat sangat coz payah kau nak maju sebab kau tak termotivasi pon kalau dok sembang ngan diorang.
nampak tak aku macam meluahkan perasaan ni?
*memang pon.

pernah tak kau rase bestnye tengok orang sibuk bercinta, jalan pegang pegang tangan, makan suap suap, tunjuk kat orang dengan status 'in relationship' kat pesbuk, borak mesra mesra?
memang lah best even kadang kadang jelik tapi coverlah perasaan korang tu bile kau fikir banyak gile boleh collect dose bercintan bagai ni.
*selalu lah doa muda muda dapat hidup stabil, nanti boleh kawin cepat, ha bercinta lah lepas kawin, hee mesti best kan ^ ^

pernah rase tak untungnya kita dilahirkan sebagai kita?
AKU SELALU :)


: : planning and making decision is a prosessing in your life. *macam MGM plak : :

Friday, September 16, 2011

pelik #1

harini cuti 1 Malaysia.
tapi tak ke mane,terperuk dalam bilik on line dari pagi, rase macam takde life. 
pesbuk,blog,delete inbox mail yahoo yang bededai tah ape ape,youtube,penat aku explore.
demam sebab bejalan sakan lepas balek class semalam macam da nak baek :')  
still thanks to Allah..mungkin sakit penghapus dose.
trimas cik nurul naem belanje tengok movie Raye Tak Jadi kat Mines semalam :))

unni ini cool!
and tetibe teringat + nak tertengok pic Wan Hafizol Wan Omar aka Fizo Omar.
tebiat ape aku pon tak tau.
and tetibe nak tercari profil beliau dalam pesbuk. 
sekali friend list beliau ramai pempuan da....almaklom artis.
tapi tak sure la akaun die yang betol ke idak..


pis bro!kamu sempoi :)

: : kalau la dapat rase die masak...tak ke pelik? : :

Wednesday, September 14, 2011

what does it mean by FUCKING?

lame aku tak jengah blog..almaklom cuti sakan..
padahal dekat no cc ngn rumah.jalan kaki sambil tido tak sampai 5 minit dah boleh sampai.kalau tak masok longkang la.

and that's why i'm fucking miss to blogging,
fucking miss to facebooking,
fucking miss to watch matluthfi90 channel,
fucking miss this,this and this.

tapi ape maksod fucking?
merujuk kepada ayat di atas,fucking bermaksod terlalu+tersangat+terlebih sudah.
member kampong aku,teacher asmah yang ngajo mase aku p raye sesame ngan beliau.
almaklom la,beliau amek kos TESL kat UPSI.
bile beliau speaking,peh fucking good!sebab die punye slanga,aku pon kadang tak paham.

tapi member aku pesan,jangan sesuke hati nak sebot words tu.
kalau orang tak tau,macam aku yang baru tau ni,
pastu kite pon terjumpe la sorang kakak cantik and sesedap jek cakap, ''kakak,kakak,u'r FUCKING beutiful!'' sambil sebot words fucking dengan pekat-pekat,nanti elak kakak tu penampo muke korang,sebab die ingat korang maki die.
ha baru la korang boleh cakap, ''hei kakak!u'r fucking stupid!''
padahal kakak tu memeng betol-betol cantik.nanti niat nak puji jadi niat nak maki.

bile aku balik rumah,konon2 macam hebat nak ngajo adik aku,
pot pet pot pet aku terangkan kat die,
skali die cakap, ''hawe,fucking u!''
dengan senyum aku balas, ''fucking to u too''
hampeh!

: : niat nak fucking strugel for this sem :)  : :

Friday, May 6, 2011

oh stat!


its just that i don't wanna know u.
i don't wanna take a good care of u.
always.

pretend that u r not exist.
*sigh

but hey!
now i realize.
u r such an important 'thing' for me.
to success.
even as a part of my life. ^.*
 
u know what?
the more i know u,
the more u make me understand bout u.
actually its not so hard.
its just i'm lazy maybe.ok not maybe,but exactly.

plis.i'm begging u.
be a part in my mind,and my heart.
so that we can get closer.
its my pleasure...

hopefully.
successful.
for my last paper.
its just u.

STATISTIC!   

here we go!
lets work together!


: : stat plis.dont kill me :')  : :

Friday, April 29, 2011

nasihat untuk 'ct'



ct : abah2..ct makin lame makin besar..tak lame nanti da boleh kawen kan..hehe...emm nanti abah carikan jodoh untuk ct boleh?

abah : laa..da cari kan pon...

ct : haaa???errrr (sambil konpius)

*******

ct : emmm ensem tak bah orangnye?umor die berape?keje ape?orang mane?baik tak?die isap rokok tak bah?ade kerete?ade rumah?

abah : ish banyaknye soalan....satu2 la...gelojoh!

ct : heee sory2..bukan gelojoh la bah...exited cikit je...cepat la bah bagi tau....

abah : jangan la exited sangat...abah nak ct belajar rajin2 dulu...kalau dah jodoh tak ke mane...kan?

ct : hehe a'ah2 (angguk2 kan kepale laju2)

abah : jangan risau ok..abah cube buat yang terbaik untuk anak2 abah.. (sambil gosok kepale ct)

ct : mekasih abah..heheeee

*******

ct : mesti best kan kalau bercinte lepas kawen..kan bah kan??

abah : e'eh..pandai2 jek budak ni..mane tau ni?

ct : ala ct bace dalam novel la...best je kalau macam tu...

abah : laa name pon novel..tak semue betol...

ct : errrr ea?hehe tapi ct rase memang best la bah...iye.....

abah : haha pandai2 jela anak abah ni..iye..ade betolnye...tapi kalau nak ape yang ct nak rase tu, ct kene mintak dengan sape?

ct : dengan Allah.......

abah : pandai... (senyum)

ct : tapi bah,kalau tak dapat macam mane??

abah : kalau tak dapat kat dunia, insyaAllah Allah bagi kat akhirat...

ct : (muke konpius sambil garu2 kepale)

abah : Allah Maha Adil...ct kena yakin tu...segale ape yang kite tak dapat namenye ujian untuk kite..Allah uji kite sebab Die sayang kat kite..Die tau kite kuat..

ct : (angguk2 sambil senyum)

abah : jangan lupe, Allah akan ingat kite bile kite ingat kat Die..nak buat ape2 pon kena ingat kat Die..paham?

ct : paham3...mekasih abah.. ^ ^,


: : post pasal bakal 'Adam' lagi ^ ^'' : :   

 

Thursday, April 14, 2011

huda2....

beliau tak de keje
hasil nye menge'post' pic dulu2 di wall pesbuk saye pade pagi2 bute
antarenye this pic

memang macam zaman dulu2 :) .kite jangan gadoh ok...  

hawa ---> adam ^ ^

Adam...
Kalau kami tidak membalas salammu, kami dikatakan sombong,
Kalau kami diam apabila ditanya, dikata berlagak pula,
Kalau kami tidak senyum kepadamu, dipanggil poyo,
Kalau kami tidak membalas smsmu, dikatakan kerek.

Adam...
Perempuan bagaimanakah yang engkau mahu jadikan isteri?
Adakah seorang perempuan yang dengan senang hati memberi salam kepada semua lelaki?
Atau perempuan yang melunakkan suara apabila bersuara?
Serta perempuan yang murah senyum dan tawanya untuk semua?
Ataupun...
Perempuan yang sentiasa berkepit dengan telefonnya,
Tidak hirau sekeliling semata-mata meluangkan masa untuk bersms denganmu?
Begitukah calonmu wahai Adam?

Ketahui wahai Adam,
Sesungguhnya, perempuan itu manja,
Suka dibelai, Suka dikasih,
Namun, Adam...
Tahukah kamu apa erti batas pergaulan?
Janganlah sewenang-wenangnya engkau memanggil kami sombong, berlagak, poyo atau kerek.

Kerana...
Kami begitu untuk menjaga aib kamu,
Membantu kamu menghindari diri dari belengu dosa,
Menjauh dari kehinaan,
Kerana kami merupakan fitnah dunia,
Fitnah bagi kamu.

Adam...
Kami ini insan yang lemah,
Janganlah kau cemar iman kami,
Janganlah kau rosakkan mujahadah kami,
Janganlah kau kotori kasih dan cinta kami pada Ilahi,
Kerana kami sedang berperang melawan nafsu,
Sedaya upaya menahan diri daripada godaanmu.

Adam...
Andai kau kasih dan sayang pada kami,
Andai kau mahu membela nasib kami,
Andai kau mahu perempuan solehah menjadi suri dalam taman hati,
Ibu kepada bakal pejuang agama,
Doalah buat kami,
Doalah jua buat dirimu,
Agar ada redha Allah dalam setiap amalanmu dan kami...
Kerana Adam adalah pembela kami

*sumber: iluvislam.com 

: : still waiting 4 u 'adam' ^ ^''v : :
adam af2.ok.bukan adam ni.

Wednesday, April 13, 2011

mereka bez!!

kami geng futsal group 3, di bawah asuhan Cik Lan.
asuhan ke didikan??mane2 la~

thx God, kami menang :)
no2 n no3, hee ok la 2...bukan senang tau nak lawan group lain yg pro gile ok~

even jumpe mereka seminggu sekali, tapi  mereka sangat sporting..
kekadang rase macam da lame je kenal diorang.hehe ceeeehhh!


berbekal kan rm19, kami dibenarkan melantak seberape banyak makanan yang boleh.
waaa sape tak mau makan steamboat....
siyes makan sampai nak termuntah!haha terok!! 
ini antare hasil picture yang berjaya di snap semalam ^^
pic masti kene ade ok :)  
 
gonna miz them!

before makanan penoh atas meja~

amek kau!ni bru 1 meja..nuramalia hasnan patotnye.beliau kapten kami :)

ja,syakir,faiz.mereka power ^ ^

full pakej :)

nia,yaya,liyana n yana.striker kami ;)

pak cik husnul yang senget~

geng ekonomi yang masok futsal dengan suke rela :)

^ ^ 

koko da abes sem ni..
after this kena cari alternatif lain untuk keluarkan peloh.haha


: : uuwaaa gonna miz to chase the ball!! : :

Saturday, April 9, 2011

i'm not stupid.

suke lagu ni dari cite boys over flower  :)
but title lagu ni sebenarnye 'because i'm stupid' :'
haha klako bile 1st time bace lirik lagu ni then ternangis.
ulang sekali lagi, ternangis  ok~
so memang betol la tajok lagu ni ^ ^''

sesaje nak share ~


video



suke gile lagu ni plus music die sangat bez pada aku,
teeetttt terjiwang ^ ^


: : sory for the sexy and kissing scene : :

Friday, April 8, 2011

kawan.

aku ramai kawan.
diorang sume bez2 tau....haha tetibe kepoyoan melande~
eh tapi betol la...


tapi nak cari sahabat susah kan..kalau ade pon 2 3 orang je..
memang susah nak cari,tapi siyes memang wujud..pade aku kalau nak tau kawan kite boleh jadi sahabat kite makan mase 5 tahun and above.pade aku la~


ade orang cakap ape erti kawan or sahabat or pape jela, is that kite kawan mase kat sekolah je ke?
kawan time suke je ke?bla bla bla bla 
aku senyum je dengor orang cakap macam tu :)
pada aku,tak tau la pade korang~ seseorang tu adelah kawan bile die mendoakan kawan nye tak kesah pade bile2 mase dalam hidop die.doa je...cukop.

then aku jumpe words bawah ni dalam 1 artikel.cehh!main artikel bagai~  ;

Pesanan ..
1. Bersahabatlah saudara kerana mengharap keredhaan Allah, kerana Nikmat Ukhuwwah kerana Allah amat berharga.
2. Ingatilah sahabat anda ketika mana anda sedang berdoa dan bermunajat kepada Allah Azzawajjala.
3. Kawan boleh dicari tetapi sahabat sukar dicari .
4. Bersyukurlah jika anda mempunyai sahabat yang sentiasa berdoa kepada anda.
dipetik dari para ulamak.
*see word 'berdoa' warne hijau tu??so,betul la ape yang aku pikir selame ni :)

*******
lagi2 masing2 makin sibok urus kan hidop masing2,


"ala kalau sibok tak kan nak antar mesej pon susah?chat kat pesbuk pon payah nak tegor?"


bende tu depens la pade orang tu..
tengok post2 and pic2 kawan2 kat pesbuk kire ok la tu..
atleast kite tau kawan kite masih hidup.ok maksod aku hidop dengan bahagie.hehe


yes je nak cakap hidop diorang bahagie~
name pon 'hidop'..sedih ade,bahagie pon mesti ade..

so ape kene mengene ngan post and pic kat pesbuk??
eeerrrkk. ^ ^''
eh suke ati aku lah~


ok,jangan sampai kawan makan kawan sudah. :)

meh layan lagu tersangat bez ni kejap..




*sendirian begini, tak mampu berdiri tinggi, tanpa mu di sisi wahai kawan~




: : politik tah makin pape.fitnah dulu tak setel, tambah 1 lagi fitnah.agaknye memang betol dunie nak   kiamat.alaaa belom kawen lagi....hahaha : :


Tuesday, April 5, 2011

pitiful for 'kaum hawa'

aku di invite oleh member aku untuk join group Persatuan Mahasiswa Islam (PMI) UPM, dalam pesbuk semalam.
aku pon jenguk2 la post2 dalam group 2,
sekali terjumpe video kat bawah ni.
terkebil-kebil mate aku tengok video ni..
korang kalau rajin take a moment to watch dis video ok...


 

lincah teros buang pic yang boleh di tengok oleh kaum laki sambil diorang angkat2 kening bile tengok pic tersebot.haha memandai je aku!

kekadang kite main pakai je ape yang selesa dipakai..... 

ok girl is wrong if dedahkan aurat.
tapi jarang gile salahkan lelaki yang tak reti jage mate,addicted gile tengok picture sampai macam tu sekali.(macam scene last dalam video tu)
juge jarang gile post yang bagi nasihat kat lelaki untuk jage akhlak diorang.
alasan nye ialah nafsu lelaki lebih cenderung kepade yang 'satu' tu,so that susah nak kawal.
dengar alasan tu teros je aku terpikir,haa???macamla perempuan takde....
haha name pon alasan~

kekadang words 'dont judge a book by its cover' adelah salah.
sebab pade aku care nak menilai orang is start from personaliti luaran someone.
even kalau kite nak beli buku pon kite akan tengok cover buku tu cantik/menarik or tak kan..
kalau dah muke sangat stranger, tak mutahil that person pon aneh jugak right..

ape2 pon video ni teach aku supaya lebih careful untuk letak gambar kat dalam pesbuk or blog.

*kepade kaum perempuan,jage aurat, jage akhlak.kesian kite kan ^ ^''
*to the men out there,jage mate,jage iman.trimas~

: : sesame mengingatkan ^ ^ : :

Thursday, March 31, 2011

ok mama.

semalam lepas maghrib, rumet aku mintak tolong ajar prinsip ekonomi coz diorang 1 class tak paham hape bende lecturer die ajar.then ade test plak esoknye.
hape jenis lecturer aku pon tak tau coz aku tak duduk dalam class tu.
aku pon jadi la cikgu tak bertauliah ajar beliau.ok je kot setakat asas.lebih2 takot plak salah ajar.

"macam ni semah...kalau nak cari revenue=price x quantity . AC=TC/Q . TC=TVC+TFC. pung pang pung pang jangke pendek... monopoly jangka pendek pung pang pung pang jangke panjang macam ni (sambil tunjuk kertas)"  
 *punye lah beriyek aku ajar.
sambil angguk2 kepale baru die cakap die paham and die cakap tak de la susah mane rupenye.
tetibe terdetik plak nak jadi lecturer.kahkahkah
then tepon aku plak berbunyik.wooo mak ak tepon daaa~

seminggu da tak contact mak aku.
mak aku pon macam merajok je tak call aku.

lepas bagi salam and tanye khabar, mak aku pon soal aku laju2.


mama  : awe senyap je..
aku  : sory ma...hehe tak topup la..lagipun banyak keje...
*haish!aku da buat dose.as a daughter or son, sangat berdose bile buat parents kite rindu kat kite.so jangan contohi atitude burok aku ni ok.even seminggu je tak contact.
jangan ok...


then borak punye borak mak aku tanye lagi.


mama : awe tak de cuti lagi ke?
aku : ade..cuti study week tengah2 bulan 4 nanti..


mama  : abes tu awe balek tak?
aku  :  tak sure la ma...macam nak balek coz 2 minggu cuti...tapi tengok la macam mane nanti...
*ayat cover duit tengah pokai sebenarnye tu.

mama  : balek jela..lame jugak tu...tak pe nanti mama bank in kan duit.
aku  : tu laa.macam lame jek..
*dengar word 'bank in' teros senyum dengan exited.terok.
aku : alaa tak pe la ma...lagi pun dah nak cuti sem bulan depan..
*mention 'bulan depan' kuat cikit, tande lame lagi nak cuti sebenarnye.

mama : tak pe la..lagipun awe da lame tak balek kan..
aku  : emm ok ma....insyaAllah awe balek.lagi pun macam da lame je kan......


yeeeaaahhhh!!!!!

: : memang nak balek pon coz nak amek semangat before exam.. ceehh!!! : :



Tuesday, March 29, 2011

laa da pukol 3.40.....

wah tak perasan da pukol 3.40 pagi la....

assignment punye pasal la ni.....

tak pe,  da biiiaaaseeee.

eh hujan pulak meiiii...

means kene tido!

daaa netty...cayang netty!!!



: : zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz : :

Monday, March 28, 2011

lack on me

berharap, tapi tak nak terlalu mengharap.
pon tak nak bagi harapan.
thats why kasar.
sory coz selalu kecik kan hati.

harap kau sedar,
kalau jodoh tak ke mane kan..

by the way, just find better 'she' in your life..
coz u r too nice  for me :'


lack on me  ^ ^


sebelum di ijab kabul kan..
syariat tetap membataskan..
pelajari ilmu rumah tangga..
agar kita lebih bersedia..
menuju hari yang bahgia... :)


insyaAllah one fine day :)


: : learn more : :

Sunday, March 27, 2011

BOF

bof.stand for boys over flower.
aku rase tertinggal gile coz cite ni padahal da lame,tapi baru laa ni aku dapat tengok ^^''
siyes aku khusyuk gile follow setiap episod.sampai tak sedor jam da pukol 5 pagi,
then teros decide tak pegi class futsal esok nye. (smoge coach aku tak terjumpe blog ni)

bagi tunjuk ciket pictures actor and actress drama ni.ehem.sangat hensem plus cute ok.haishh!


1st, cover page dulu  


hero bof.suke character die even kasar tapi sweet meii...haha jeles tetibe!

memule aku tengok takdela cantik mane pempuan ni,lelame cute lak.

member aku cakap mamat ni cute.oopss tapi not my taste. :D

see cantik right??haha

haish semat!

Goo Joon Pyo.aku suke sebot name ni sambil muncung kn mulot.hahaha

mamat ni salu jadi penyelamat.gentle gile.kalau die senyum...aawwww!kakaka

style ok uniform dorang....

pengaruh cite ni agak kuat sampai profil picture pesbuk aku pon letak muke diorang.
hahaha apela kan...
lepas ni bakal melayan cite secret garden plak~
padahal assignment melambak!

actually bende yang aku suke gile is dis thing


rantai.bulan dikelilingi bintang.tetibe aku jadi jiwang.

:'( cantik sangat sangat sangat...
goo jun pyo bagi kat gun jum dae.
makne die sangat unik plus aku sangat interested!
ish!!!nak bende ni bole tak?????
: : potong r.ade call kene discuss asemen plak! REDHO~ : :

Friday, March 18, 2011

cantik..????

hooolaaaa~~~

huh selame beberape hari fokus kat buku,la ni laa baru boleh gune this time dengan online.
ni semue exam punye pasai!

terpanggil untuk bukak fevret channel aku kat youtube , Matluthfi90 (cewah!) , so aku pon layan la video tu selame 4 minit 30 saat.haha kene cakap bape lame ke? lantak le~


ok gurl2 on the picture below ni pade aku cantik.


wardina

juliana evans

siti nurhaliza

lisa surihani

nur fazura

norjuma

fify

liyana jasmay


linda hashim

eerrrkkkk.ok tak tersenarai. :'(


*******


ok meh layan video ni plak~





ramai orang boleh cantik dengan muke , badan, dan pakaian ,
berape ramai boleh jadi cantik dengan perangai...
kan???


Daripada Umm Salamah, isteri Nabi SAW, katanya: Aku berkata, "Wahai Rasulullah! Adakah wanita di dunia lebih baik atau bidadari?" Baginda menjawab, "Wanita di dunia lebih baik daripada bidadari sebagaimana yang zahir lebih baik daripada yang batin."Aku berkata, "Wahai Rasulullah! Bagaimanakah itu? Baginda menjawab, "Dengan solat, puasa dan ibadat mereka kepada Allah, Allah akan memakaikan muka-muka mereka dengan cahaya dan jasad mereka dengan sutera yang berwarna putih,berpakaian hijau dan berperhiasan kuning..." (Hadis Riwayat al-Tabrani)


: : sesape yang cantik tu jangan bongkak , perangai bagi elok ok..baru orang lain respect. : :


Friday, March 11, 2011

save the happy moments :')

serious...
rindu zaman dulu-dulu....

sekarang semua bz...
ade yang dilupekan melupakan..
ade jugak yang mengingatkan...

thanks Noor Huda Murad  coz still contact awe and call awe sampai credit kamu habis ^ ^''
tunggu awe buat super saver nanti ok.. (kalau umur masih panjang) heeee 

 
 
siyes miss time ni :')





pliss jangan lupe awe ok :'(
awe takot gile dilupekan kamu.eeheeee.....
banyak yang uda tau pasal awe than ape yang orang lain tau,so pliss keep my secret ok..
heee i believe on u tau!



oohh lagi2 sangat miss dis mama :')

sesungguhnye awe dapat melepaskan segale ape yang tak dapat dilepaskan dalam hati bile awe peluk mama..
awe sandiri tak tau kenape ^ ^'' .mengade-ngade sangat kot.huhu
thanks coz mama rajin call awe :')



rindu abah awe yang hentam ni :P

beliau sangat paham bile saye merajuk.haha!tak mau cite pasal ape!
semoge abah sihat2 selalu........ :''



1st day hari raye di Mekdi

lagi la hentam beraye kat mekdi.see semue pakai baju raye 2??
melayan kamu punye pasal wahai akak~
tapi sangat bez! :)



di kampung bersame cikgu dinie yang buncit! :D

beliau juge macam abah saye.sangat hentam!haha juge seorang pembuli!
sekarang dah jadi cikgu yang bajet.haha!tapi awe mau success macam angah jugak ^ ^
ade lebih rajin2 bank in la tau...heee~



6 bukhari crew ;)

cikgu shah pakai baju warne biru tue :)
suke bile die teach kitorang.sangat simple tapi paham..
ade yang takde dalam pic ni.ayie,qila,aisya,saker,asma,ajin~
ohh awe bole ingat lagi ok~

sangat miss stay dalam class ngan korang......
sekarang semue da blaja bagos2,ade yang keje,hope korang jage diri ok....
even semue sibuk, ingat awe dalam doa korang or time korang nak tido jadi la~heeeee

ramai lagi sebenarnye..awe mention dalam hati je ok.....dalam hati lagi kukuh tau..heeeheeee
awe selalu miss korang :')

memories ngan korang awe save ketat2 ok....


: : ternangis mase create this post :'') : :